Recollida de signatures: “SÍ, a la MEDIACIÓ i EL DIÀLEG, NO a la GUERRA”.

Captura_de_pantalla_2022-01-28_a_les_8.28_.44_.png

En motiu dels darrers esdeveniments referents al conflicte rus-ucraïnès, i aprofitant la celebració del DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau), us proposem iniciar el proper 31 de gener, una campanya en favor de la Pau:

, a la MEDIACIÓ i EL DIÀLEG,

NO a la GUERRA”.

Des del coneixement i l’empoderament que ens dóna la TUTOPIA, LEM, el treball per projectes ODS (en concret el 16, “Justícia i Pau”), o les mateixes classes d’Història Contemporània, volem fer un gest per la PAU i proclamar que: 

En el context tan dur que ja vivim amb la pandèmia, la notícia de la nostra intervenció en el conflicte bèl·lic rus-ucraïnès ens ha deixat preocupats, decebuts i indignats.

Els joves de les escoles FEDAC volem fer sentir la nostra veu que no és altra que la repulsa total davant de qualsevol violència. Resulta ofensiu justificar la intervenció en el conflicte armat amb: “l’objectiu de pressionar i  dissuadir” amb armes i míssils, per tal d’evitar una invasió que també es prepara amb armes i míssils”.

No admetem altra estratègia per a la Pau, que el treball incansable i intel·ligent de la mediació i el diàleg.

Creiem en la força de la Paraula com a única eina per a moure consciències i arribar a acords. Aquest esforç de diplomàcia que esperem dels nostres líders polítics no pot anar acompanyat del rearmament i el desplegament militar que creix dia a dia. Les imatges d’aquesta estratègia, a la que ràpidament ens hem sumat enviant els millors bucs de guerra  són un insult a la Pau, i a la mateixa creença de la força de la paraula per a resoldre conflictes.  

Si a això afegim que no hem estat consultats com a ciutadans, ni tan sols presentat el tema a debat en el parlament, ens fa dir que: pertànyer a l’OTAN no és justificació per a decidir sense consultar, ni informar, ni debatre, en un tema tan important que afecta la pau mundial.

La nostra vida, el nostre futur com a joves, no el volem construir en base a interessos polítics, econòmics de la indústria armamentista, o de poder; que ens són aliens, i en són només d’uns quants. A la major part de la població mundial en aquests temps de pandèmia, la única lluita que ens ocupa i preocupa, és la de sobreviure a la malaltia, a la crisi econòmica que està afectant als llocs de treball de moltes famílies, i a la profunda tristesa d’haver perdut tants éssers estimats.

La política a alt nivell haurà fracassat si segueix afirmant que preval la negociació i el diàleg, mentre s’arma els pobles preparant-los per a la guerra. La paraula i la intenció de pau perd credibilitat i es vulnera, si la pronunciem apuntant-nos a la cara i rearmant-nos.

Arribat aquest punt d'inici del conflicte armat, reclamem L'ALTO EL FOC IMMEDIAT  per tal que s'aturi la vulneració dels drets humans que està patint el poble ucrainès i seguir treballant en la mediació i la resolució pacífica del conflicte. 

Per això volem recollir signatures dels nostres companys “grans” i “joves”, per tal de presentar-les als mitjans de comunicació i a les instàncies que puguem, i així trencar el “silenci que claudica” i que ens fa muts i còmplices d’un futur que no volem.

Alumnes FEDAC

 

 

 ************ (ESPAÑOL) ************

 En motivo de los últimos eventos referentes al conflicto ruso-ucraniano, y aprovechando la celebración del DENIP (Día Escolar de la No-violencia y la Paz), iniciamos el pasado 31 de enero una campaña a favor de la Paz:

, a la MEDIACIÓN Y AL DIÁLOGO,

NO a la GUERRA”.

Des del conocimiento y el empoderamiento que nos da la TUTOPIA, LEM, el trabajo por proyectos ODS (en concreto el 16, “Justicia y Paz”), o las mismas clases de Historia Contemporánea, queremos proclamar que:

En el contexto tan duro que ya vivimos con la pandemia, la noticia de nuestra intervención en el conflicto bélico ruso-ucraniano nos ha dejado preocupados, decepcionados e indignados.

Los jóvenes de las escuelas FEDAC queremos hacer sentir nuestra voz, que no es otra que la repulsa total ante cualquier violencia. Resulta ofensivo justificar la intervención en el conflicto armado con: “el objetivo de presionar y disuadir” con armas y misiles, para evitar una invasión que también se prepara con armas y misiles.

No admitimos otra estrategia de Paz, que el trabajo incansable e inteligente de la mediación y el diálogo.

Creemos en la fuerza de la Palabra como la única herramienta para mover conciencias y llegar a acuerdos. Este esfuerzo de diplomacia que esperamos de nuestros líderes políticos no puede ir acompañado del rearmamiento y el desplazamiento militar que crece día a día. Las imágenes de esta estrategia, a la que rápidamente nos hemos sumado enviando los mejores buques de guerra, son un insulto a la Paz, y a la misma creencia de la fuerza de la palabra para resolver conflictos.

Si a esto añadimos que no hemos sido consultados como ciudadanos, ni tan solo presentado el asunto a debate en el parlamento, creemos que:  pertenecer a la OTAN no es justificación para decidir sin consultar, ni informar, ni debatir, en un tema tan importante que afecta a la paz mundial.

Si a esto añadimos que no hemos sido consultados como ciudadanos, ni tan solo presentado el asunto a debate en el parlamento, creemos que:  pertenecer a la OTAN no es justificación para decidir sin consultar, ni informar, ni debatir, en un tema tan importante que afecta a la paz mundial.

La política a  alto nivel habrá fracasado si sigue afirmando que prevalece la negociación y el diálogo, mientras se arma a los pueblos preparándolos para la guerra. La palabra y la intención de paz pierde credibilidad y se vulnera, si la pronunciamos apuntándonos a la cara y rearmándonos.

Llegados al punto del inicio del conflicto armado, reclamamos EL ALTO AL FUEGO INMEDIATO para conseguir que se detenga la vulneración de los derechos humanos que está sufriendo el pueblo ucraniano y seguir trabajando en la mediación y en la resolución pacífica del conflicto.

Por eso queremos recoger firmas de nuestros compañeros “grandes” y “jóvenes” con el fin de presentarlas a los medios de comunicación y a las instancias que podamos, y así romper el “silencio que claudica” y que nos hace mudos y cómplices de un futuro que no queremos.

Alumnos FEDAC

 

 

************ (ENGLISH) ************ 

On the occasion of the latest events related to the Russian- Ukrainian conflict, and taking in consideration the celebration of the DENIP (School Day of Non-violence and Peace), we started a campaign for Peace on January 31st:

YES to MEDIATION and DIALOGUE,

NO to the WAR”.

From the knowledge and empowerment that TUTOPIA and LEM provides, together with the work done on the SDG projects (specifically on SDG number 16: "Justice and Peace"), and the classes of Contemporary History; today, we feel the need to take action and proclaim:

In the harsh context that we are already experiencing with the pandemic; the news of the intervention in the Russian-Ukrainian war conflict has left us worried, disappointed and outraged.

The young people of the FEDAC schools want to make our voices heard: we feel totaly revolted by any violence. It is offensive to justify intervention in the armed conflict with: "the aim of putting pressure and dissuading" using weapons and missiles in order to prevent a full scale invasion (that is also enforced with weapons and missiles).

We do not support any strategies for Peace other than the tireless and intelligent work of mediation and dialogue.

We believe in the power of words as the only tool to increase awareness and reach agreements. The diplomatic effort that we expect from our political leaders cannot be accompanied by the rearmament and forced military displacement that grows day by day. The images of this strategy, to which governments have quickly joined by sending warships, are an insult to Peace, and to the very belief in the power of dialogue to resolve conflicts.

Moreover, we have not been consulted as citizens, not even presented the issue as a debate in parliament. It is for this reason that we say: belonging to NATO is not a justification for deciding without consulting, informing, or debating, such an important issue that affects world peace.

Our life, our future as young people, can not be built on the basis of political or economic interests of the arms industry, or power; they are indiferent, and they are only a small group of people. In these times of pandemic, for most of the world's population, the only
struggle is to survive the disease, the economic crisis affecting the labour market, and the deep sadness of having lost so many loved ones.

High-level politics will have failed if it continues to pretend that negotiation and dialogue prevail, during which people are being armed and prepared to face war. Dialogue and the intention of peace loses credibility, and it is violated if we negotiate while pointing weapons at each other and rearming.

At this point of the armed conflict, we call for an immediate ceasefire to stop the human rights violations that the Ukrainian people are suffering. We make an appeal to continue working on mediation and on the peaceful resolution of the conflict.

Therefore, we want to collect signatures from our "old" and "young" schoolmates; with the aim of presenting them to the media and other political agencies. We want to break the "silence that weakens" and makes us mute, and an accomplice of a future that we do not want.

FEDAC Students

Signa aquesta petició

By signing, I authorize FEDAC Manresa to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.