Ampliació edifici, per I'Institut Escola-Coma- ruga

 

AFA Institut Escola Coma-ruga
Coma-ruga, 18 de gener de 2021

Per la present, en nom i representació de l’AFA Institut Escola Coma-ruga, volem deixar constància de la nostra disconformitat, i decepció per la inactivitat que observem per part de l’Administració per solucionar l’actual situació de l’Institut Escola de Coma-ruga. El curs 2020-21 ja ha començat i fins la data no tenim notícies al respecte, caldria mantenir a les famílies informades ja que són les primeres interessades.

Com tothom sap, a principis del 2020 es va concedir un Institut Escola per Coma-ruga, una reivindicació des de feia molt de temps per part dels veïns de la zona i les famílies dels dos centres de primària, que fins llavors existien a la localitat (Pla de Mar i Secallets). Aquests s’han fusionat pel curs 2020-2021 donant pas a l’Institut Escola. Cal dir, que la fussió no és el que esperàvem, pot ser una decisió vàlida sempre i quan puguin estar a un mateix edifici, la fussió en dos edificis separats comporta peculiaritats i alhora dificultats.

Primer. L’Institut Escola s’obriria, en un primer moment, fent servir les instal·lacions dels dos centres d’educació primària. Pel que fa a aquest punt, s’ha d’afegir que s’ha hagut de sol·licitar a l’Ajuntament del Vendrell espais del Centre Cívic aliè a l’escola, per tal de poder acollir a la totalitat dels alumnes per poder donar sortida a les diferents activitats educatives.

Segon. Es fa una separació del cicle educatiu. Una separació de cicles acollint en un edifici l’Educació Infantil, fins tercer de primària. I a l’altre edifici, des de quart de primària fins a primer de la ESO. Aquesta separació es converteix en una gran problemàtica per moltes famílies amb germans a tots dos edificis, i l’inconvenient afegit per quadrar les entrades i sortides dels diferents edificis, per l’escàs marge; tot això, implica un estrés afegit a pares, mares i alumnes.

Tercer. La distància que separa el trajecte entre tots dos edificis és d’uns 800 metres, i la seguretat del trajecte és totalment deficient. El complexe de les cases ocupades davant d’un dels edificis per on s’ha de passar suposa un greu perill pels menors, a més del tràfic vial, la manca d’acondicionament de l’amplitud de les voreres, la visibilitat, la manca de senyals viàries i de velocitat.

Quart. El Bus llançadera que es va posar a disposició per trasladar als alumnes amb germans als dos edificis, no és un servei adequat per solucionar el problema, tot i que funciona amb puntualitat, les famílies amb nens i nenes als dos edificis fan malabars per poder arribar alhora sense parlar de les hores de sortida, el servei del bus té poca afluencia per què no és pràctic, tot hi haver poca distància si esperes que el germà gran arribi en bus estàs 20 minuts amb el petit al carrer amb la perillossitat que suposa sobretot amb la realitat covid que estem vivint.

És per tot això que necessitem una ampliació urgent de l’antic edifici Pla de Mar que pugui acollir a tots els nens i nenes; amb totes les instal·lacions necessàries per poder donar clases en unes condicons òptimes, gimnàs, laboratori, biblioteca i prou espai per tothom; tenin en compte que l’escola creix any rera any.

Tant els alumnes, com les famílies, com tota la comunitat educativa, estem fent un sobre esforç. Semblava que havia de ser temporal i se’ns va demanar paciència, paciència tenim però tot té un límit, sobretot sabent que en breu, aquesta nova organització escolar (fussió en dos edificis separats) no és la solució sino tot el contrari.

A més a més, recentment s’ha informat de la creació d’un nou Institut Escola al municipi de Calafell, i ha sigut el propi Ajuntament qui ha prés la iniciativa per l’obertura del nou centre, per la qual cosa ja està treballant en la recerca de la futura ubicació.

No veiem llògic, que existint ja un projecte des de fa més d’una década per a la construcció d’un Institut a la zona, programada en una zona escolar on es trova l’antic edifici de Pla de Mar, actualment edifici verd, (el projecte incial ja contemplava l’ampliació), no s’hagi fet res encara per part de l’Administració competent.

Demanem, i sol·licitem al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, com Administració competent, i també a l’Ajuntament del Vendrell que exerceixin les oportunes accions i gestions per tal aconseguim la unificació en un mateix edifici l’Institut Escola de Coma-ruga.


AFA institut Escola Coma-ruga    Contacta l'autor de la petició

Signa aquesta petició

En signar, accepto que AFA institut Escola Coma-ruga pugui veure tota la informació que proporcioni en aquest formulari.

No mostrarem la teva adreça de correu electrònic públicament en línia.

No mostrarem la teva adreça de correu electrònic públicament en línia.


Dono el meu consentiment per processar la informació que proporciono en aquest formulari per als propòsits següents:
Publicitat de pagament

Farem publicitat d'aquesta petició a 3000 persones.

Saber-ne més...