Frenin l’escalada de tensió i negociïn un marc d’entesa per arribar a una solució pactada

Octubre 2017    

Les persones sotasignants, docents, investigadores i d’altres membres de la comunitat educativa, expressem la nostra consternació per l’actual escalada de tensió social i política que s’està vivint. I sense compartir necessàriament el diagnòstic sobre la situació, estem d’acord en exigir a tots els representants polítics:  

  1. Que deixin de fomentar l’enfrontament i l’hostilitat entre conciutadans i veïns, i contribueixin a frenar l’enconament i la incomprensió creixents que s’està instal·lant a les nostres ciutats i pobles. 

  2. Que iniciïn immediatament un procés de diàleg entre el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat, amb la participació dels principals partits polítics i d’altres organitzacions socials, per tal de restablir un marc d’entesa.  

  3. Que no es parapetin en lleis fonamentals o en la voluntat popular per evitar posar-se d’acord i restablir la convivència, com si lleis o voluntats fossin inamovibles, i estiguessin per sobre dels drets de les persones. Considerem que els drets humans, des de la integritat física fins a les llibertats d’opinió, d’expressió i de reunió, han de ser els únics límits innegociables en tals acords.

  4. Que tots els responsables polítics facin un esforç per tal d’arribar a un consens sobre un marc de convivència renovat, que podria suposar una reforma de la Constitució. En aquest nou marc podria plantejar-se un referèndum amb totes les garanties a Catalunya sobre la seva relació amb la resta de l’estat, que inclogués la secessió si així es decidís. Aquesta votació correspondria als catalans i les catalanes.  

I reivindiquem que aquest procés s’iniciï tan aviat com sigui possible.

 

  (Document en PDF: https://es.scribd.com/document/360956884/Peticion-docentes-dialogo-pdf)

 


Varias profesoras de la Facultad de Filosofía y Letras de la UAM    Contacta l'autor de la petició